Na het consult

WAT KAN IK VERWACHTEN NA DE BEHANDELING?

Veel mensen ervaren na een behandeling een verandering van de klacht. We streven uiteraard naar een vermindering van de klachten, wat in veel gevallen ook wordt bereikt, maar soms verandert er niets. Mogelijk liet het lichaam de behandeling (nog) niet toe. In een eventueel herhalingsconsult wordt daar rekening mee gehouden.

Sommige mensen ervaren na de behandeling tijdelijk een verergering van hun klachten. Ook willekeurige andere symptomen kunnen optreden zoals: hoofdpijn, emotionele veranderingen, verandering in de cycli (slaap/waak, menstruatie, etc.) of spierpijn.

Deze veranderingen zijn normaal. Het lichaam wordt door de behandeling even uit zijn evenwicht gehaald, waardoor de genezing in gang wordt gezet. Deze reacties op de behandeling verdwijnen in de loop van de daaropvolgende dagen. Soms duurt dit 24 uur maar soms ook langer. In een enkel geval tot meerdere dagen.

De osteopaat heeft het vastzittende weefsel losgemaakt. Hierdoor zijn er afvalstoffen vrij gekomen die daar niet weg konden. Vaak adviseren wij dan om veel water te drinken (als je niet al genoeg drinkt). Het extra water zou deze afvalstoffen moeten ‘wegspoelen’.

Meer over behandeling osteopaat Amsterdam

4 antwoorden
 1. Maria
  Maria zegt:

  Ik heb nu voor de tweede keer osteotherapie gehad Maar ik merk nu dat op de plek waar hij met zijn handen heeft gewerkt Bv achter op mijn hoofd/nek net of er nog gedrukt word Soms een soort rilling Ik voel me niet echt fantastisch

  Beantwoorden
  • Roelof
   Roelof zegt:

   Als er een tijd op een plek is behandeld dan kan het wel eens voor komen dat het een beetje gevoelig wordt. Hoog in de nek, waar het hoofd begint bevinden zich een paar belangrijke gewrichten. Op deze plek zit bij veel mensen spanning, waardoor klachten zich kunnen ontwikkelen. Als dit gebied goed kan bewegen, kunnen klachten zich minder goed manifesteren.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.