Foto rugpijn, van de Osteopraktijk in Amsterdam, behandeling van bewegingsbeperkingen van botten, spieren, bloedvaten, ingewanden.

Mevrouw O. (84) meldt zich op het spreekuur. Ze vertelt over een lange geschiedenis van rug- en nekklachten. Op haar 26e jaar bijvoorbeeld wordt er een discushernia gediagnostiseerd in haar onderrug.

Op diezelfde leeftijd beginnen haar nekkklachten. Twee jaar later wordt er arthrose vastgesteld in haar nek. Daarnaast is er een discushernia zichtbaar op de beelden. Recentelijk heeft ze meer pijn ontwikkeld in de arm rechts door een val van de trap. Maar sinds ze begonnen is met ‘spinning’ is de zenuwpijn in de wervels verbeterd.

Er zit een pijnpunt in de onderrug aan de rechter zijde. Met name in de nacht gaat de pijn vanuit dit punt door tot in het been rechts. Massage en andere therapieën hebben tot op heden geen soelaas geboden. Bewegen geeft vermindering van de klachten. Met name bij het strikken van de veters voelt ze een blokkade in de rug rechts.

Het onderzoek

Het onderzoek toont een gespannen buik. Het buikvlies lijkt sterk in beweging verminderd. Met name in het gebied van de gal, het opstijgende deel van de dikke darm, het afdalende deel van de dikke darm, het laatste deel van de dikke darm (sigmoïd) en de maag is in ‘dysfunctie’ (in zijn beweging aangedaan).

Consult

In dit eerste consult wordt daarom gekozen om deze structuren te mobiliseren met behulp van handgrepen. Er wordt verder nog een afspraak gemaakt voor over een maand. Enkele weken na het eerste consult volgt echter al een reactie van haar via de email.

 

[iconbox title=”Reactie van de cliënt” icon=”Word_Document.png”]Ik wil even laten weten dat ik me na een behandeling me weer 48 voel in plaats van 84! Ik ben stomverbaasd, want had toch wel enig scepticisme, zeker toen hij mijn buik ging behandelen. Het is heel vreemd om weer redelijk ‘gewoon’ mijn bed uit te stappen of van een stoel op te staan. Ongelofelijk! Heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet, Mevrouw M.O.[/iconbox]

 

Het tweede consult wordt over een paar weken verwacht.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.