Water drinken

‘De mensen van de geïndustrialiseerde landen zijn niet ziek, maar hebben dorst.’

Osteopathie Amsterdam, 8 juli 2007 – Succes is gewoon een kwestie van veel water drinken. Water is ons levenselixer. Toch drinken de meeste mensen er te weinig van om gezond te blijven.

De gevolgen zijn uitgedroogde nieren en een hele waslijst aan klachten, zoals bijvoorbeeld rugklachten, hoge bloeddruk en depressie, wat veel voorkomt in de osteopathie praktijk.

Het begint ook al vroeg. Volgens de Duitse professor Friedrich Manz van het instituut voor kindervoeding in Dortmunt drinken jonge kinderen gemiddeld al twintig procent te weinig water. Hierdoor zou hun concentratievermogen sterk afnemen. Het ‘droogleggen’ van de kinderen zou voor ouders een methode zijn om hun kinderen zo snel mogelijk zindelijk te maken om niet steeds de luiers te hoeven verschonen.

Het Duitse blad Natur+Kosmos (augustus 2005) haalt ook nog de vermaarde, vorig jaar overleden Amerikaans-Iranese arts en waterexpert Fereydoon Batmanghelidj aan, die eens heeft gezegd: ‘De mensen van de geïndustrialiseerde landen zijn niet ziek, maar hebben dorst.’
Hij leert zijn patiënten om dorstsignalen weer te herkennen: branderig gevoel, zuur, rug-, gewrichts- en maagklachten, verteringsproblemen, bloeddrukstoornissen, diabetes, depressie, stress en overgewicht.
Hoeveel moet je drinken om gezond te blijven? Daarover zei Batmanghelidj: ‘Je kunt zien of je voldoende hebt gedronken, omdat je urine dan kleurloos wordt.’

Bron: Ode

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.