Vitaminewetgeving onder vuur?

WAAROM MOET BRUSSEL ONZE GEZONDHEID BEPALEN? VOLKSGEZONDHEID IS EEN NATIONAAL BELEID

De Europese Commissie is bezig wetten voor te bereiden op het gebied van Complementaire Alternatieve Behandelmethoden (CAM), zoals homeopathie, kruidengeneeskunde, etc. te beperken en het verkrijgen en gebruiken van vitaminen, mineralen, sporenelementen en andere voedingsstoffen te minimaliseren tot globaal de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH).

In Zweden, Ierland, Engeland en Nederland is een tolerant beleid met betrekking tot CAM en het verkrijgen van deze voedingssupplementen. Hogere doseringen zijn toegestaan. In de overige Europese landen is een stringenter beleid. Besprekingen zijn gaande en diverse landen hebben al voorstellen gedaan. Duitsland heeft voor vitamine B12 een maximale hoeveelheid per dag van 3-9 mcg voorgesteld. In Nederland mag men nu 1000 mcg per dag innemen.

Dat is volgens wetenschappers van de Universiteit van Wageningen nodig voor ouderen om cognitieve achteruitgang en depressie te voorkomen. Misschien zal tijdens de onderhandelingen 30 mcg worden vastgesteld. Deze ouderen moeten dus 30 pillen per dag innemen!

Waarom moet Brussel onze gezondheid bepalen? Volksgezondheid is een nationaal beleid. Waarom mogen wij ons tolerant beleid inzake CAM en gebruik van vitaminen, mineralen en overige voedingsstoffen niet behouden? Het Kabinet, (CDA, PvdA, CU) is vóór de regelgeving van Brussel Dit is reeds eerder middels een brief aan ons bevestigd. De VVD en D66 zijn voor een sterk Europa en zullen ook vóór de regelgeving van Brussel zijn.

Het behoud van CAM en vitaminevrijheid in ons land is het best gewaarborgd bij: GroenLinks, SGP, PvdD, SP en PVV. Een Europese nieuwe partij: LIBERTAS wil ook meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Zij zijn tegen het verdrag van Lissabon. Genetisch Gemodificeerd Voedsel. (GMO)

De Europese Commissie is vóór Genetisch Gemodificeerde gewassen. Hongarije en Oostenrijk werden onlangs verplicht genetisch gemodificeerd mais te zaaien. Hiertegen is bij de Europese Commissie door die twee landen geprotesteerd, maar tevergeefs. Na een stemming onder alle EU landen hebben Hongarije en Oostenrijk gelijk gekregen. 23 Landen steunden Hongarije en Oostenrijk. 4 Landen stemden tegen, waaronder Nederland!

Voor verder informatie aangaande bovenstaande zie:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.