Is er een vergoeding voor osteopathie? Zorgverzekeraars vergoeden een consult gedeeltelijk uit het aanvullende pakket, ieder volgens zijn eigen voorwaarden.

Is er een vergoeding voor osteopathie?

– Alle zorgverzekeraars vergoeden een osteopatisch consult gedeeltelijk uit het aanvullende pakket. Iedere polis heeft zo zijn eigen voorwaarden. De vergoeding van het consult is afhankelijk van deze voorwaarden.
– Zo worden soms de behandelingen volledig vergoed, maar in andere gevallen is er enkel recht op bijvoorbeeld 45 euro per consult.
– Daarnaast is er meestal sprake van een maximale vergoeding per jaar. Het eigen risico van 360 euro wordt niet aangesproken, omdat deze behoort bij het basispakket.
– Een verwijzing van de arts is niet nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Termijn voor rekeningen vergoeden door de verzekeraar

Er zijn geen vaste betalingstermijnen voor het vergoeden van declaraties door de zorgverzekeraar. Meestal staan de termijnen in de polisvoorwaarden. Zorgverzekeraars zijn verplicht uw declaraties tot 3 jaar terug te betalen. Uw zorgverzekeraar moet u wel informeren over de vervaltermijn voor declaraties (informatie van de rijksoverheid).

Hier vindt u een lijst van zorgverzekeraars en hun vergoedingen osteopathie voor 2014.

Hier vindt u meer informatie over polisvormen (informatie van de rijksoverheid).