Ventilatie – een must voor uw gezondheid

ONVOLDOENDE VENTILATIE VEROORZAAKT SCHIMMELS EN HUISMIJT EN KAN LEIDEN TOT GEZONDHEIDSKLACHTEN

Ventilatie in uw huis is belangrijk om te voorkomen dat vocht en schadelijke stoffen zich ophopen. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt schimmels en huismijt en kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals benauwdheid, hoesten, hoofdpijn, slijmvorming of chronische neusverkoudheid. Laat daarom dag en nacht voldoende ramen en ventilatieroosters open.

Oorzaken vervuilde lucht

Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten ongeveer 10 liter vocht in een huis. Daarnaast raakt de lucht vervuild door kookluchtjes, rook en stoffen die allergieën kunnen veroorzaken. Door te ventileren wordt de vochtige en vervuilde lucht afgevoerd naar buiten.  Gebruik de ventilatiemogelijkheden in uw woning en sluit ze niet af. Voor goede ventilatie is een voortdurende zwakke luchtstroom nodig. Goed ventileren betekent dus 24 uur per dag ventileren. Ventileer vooral ook na het koken, douchen en slapen. Alleen luchten (zoals de ramen korte tijd openzetten) is niet genoeg. Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer op in de woning.

Zie ook dit artikel uit de Washington Post

https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2015/10/27/why-your-office-air-could-be-crimping-your-productivity/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.