Lees hier hoe je toch veilig een bezoek kunt brengen in de osteopaat tijdens de Corona uitbraak

Alles was heel normaal…
Eind 2019 werden we massaal geconfronteerd met COVID-19. Dit virus kwam uit het niets en legde de wereld in complete shock. Nooit eerder hadden we te maken gehad met zo’n gevaarlijke en besmettelijke infectieziekte. Wereldwijd zijn er miljoenen mee geïnfecteerd, zelfs met vele duizenden doden tot gevolg. Al hoewel we eerst dachten dat het in Nederland wel mee zou vallen, verspreidde deze ziekte zich razendsnel onder de Nederlandse bevolking.

En toen kwam Corona…
Voor het eerst in ons leven kregen we te maken met de lockdown, dragen van mondkapjes en extreme veiligheidsmaatregelen. Nooit eerder hadden we een ziektevorm van deze omvang, ingrijpende veilig en gezondheidsmaatregelen waren hard nodig. Eind juni, de tijd dat we dit artikel schrijven, lijkt de Corona piek te zijn gedaald naar het laagste punt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we de veiligheidsmaatregelen nu kunnen vergeten. Steker nog, deze dienen we (voorlopig) nog zeker in acht te nemen! Veilig een bezoek brengen aan de osteopaat tijdens corona is nu mogelijk voor iedereen.

Osteopaat Amsterdam neemt strenge veiligheidsmaatregelen rondom Corona virus!
De Osteopaat Amsterdam is zich als medisch specialist bewust van de mogelijke risico’s. Toch zijn we van mening dat een bezoek aan de osteopaat geheel veilig kan worden uitgevoerd. Hiervoor zijn de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Niemand hoeft zich dus zorgen te maken over de gezondheidsrisico’s! Alle mogelijke veiligheidsmaatregelen zijn ingezet, dit om een eventuele verspreiding van het virus te voorkomen. Wie twijfelt aan de veiligheid van een bezoek aan de osteopaat, neem gerust contact op. Graag leggen we uit wat we doen om zo veilig mogelijk te werk te gaan. Het dragen van een mondkapje is optioneel en geen verplichting voor osteopaten. Vind je het prettig wanneer er toch een mondkapje wordt gedragen? Dit kan natuurlijk, de osteopaat kan tijdens de behandeling dit opzetten. De osteopaat heeft daarbij veel andere veiligheidsmaatregelen genomen, denk bijvoorbeeld aan:

> Let op <–
Cliënten met griepverschijnselen behandelen we niet, deze worden verzocht thuis te blijven! Indien er serieuze klachten zijn raden wij aan om contact op te nemen met de eigen huisarts!

Zie ook op de website van de osteopaat: Corona & de osteopaat, Corona update

Meer informatie?

RIVM COVID 19

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

Nederlandse vereniging van osteopathie

https://www.osteopathie.nl/