Foto stemmen, van de Osteopraktijk in Amsterdam, behandeling van bewegingsbeperkingen van botten, spieren, bloedvaten, ingewanden.

INITIATIEF VOOR EEN EUROPEES REFERENDUM

Een Europa voor het volk – door het volk

Wat is de achtergrond van deze petitie?

Op 13 november 2007 kwamen meer dan 30 overlevenden van concentratiekamp Auschwitz en andere concentratiekampen van de Nazis bijeen in Auschwitz voor een eendaagse conferentie. Gebaseerd op hun unieke morele credo, besloot deze buitengewone groep mensen zich te mengen in de discussie over de toekomst van Europa. Tijdens een plechtige ceremonie werden ervaringen uit het verleden uitgewisseld en werd er een grondwet voor een “Europa voor het volk, door het volk” voorgesteld.

“Dit is geen politieke campagne maar een morele kwestie” aldus August Kowalczyk, de oprichter van de stichting Auschwitz Hospice Fundacja Hospicjum Oswiecim, de hoofdorganisator van de conferentie.

Klik hier om meer te lezen over de conferentie in Auschwitz.

Waar wordt om gevraagd in de grondwet voor een “Europa voor het volk, door het volk”?

[quote]Dit document richt zich op de bescherming van de gezondheid en de levens van Europese burgers tegen de belangen van grote bedrijven die hun miljardengrote winsten verkrijgen door het menselijke lichaam in een marktplaats te veranderen.[/quote]

De gemeenschappelijke noemers van deze belangen, waaronder hoofdzakelijk de farmaceutische industrie en de GM genetisch gemodificeerde voedingsindustrie, zijn gepatenteerde producten die de belangen dienen van gigantische investeringsgroepen ten koste van de gezondheid en de levens van miljoenen mensen. De grondwet roept daarom op tot het recht op gezondheid; het recht op leven; het recht op natuurlijke voeding; het recht op een gezond milieu; respect voor de menselijke waardigheid en bescherming van onze sociale waarden.

Klik hier voor de volledige tekst van de grondwet.

Waarom is dit initiatief nodig?

Het debat over het Verdrag van Lissabon vindt plaats in een tijd waarin de overlevenden van Auschwitz ons laten zien wat er kan gebeuren wanneer mensenlevens en hun behoeften veronachtzaamd worden.

Europa zou gebouwd moeten worden op de herinnering aan het verleden en op het fundamentele principe van een Europa voor het volk, door het volk. Zoals het er op dit moment voorstaat, wordt dit principe echter steeds vaker geweld aangedaan en wordt de wereld steeds meer bestand tegen de getuigenissen van de overlevenden van Auschwitz over honger en ellende, slavenarbeid, oorlog en haat en andere Nazi-misdaden.

Zoals nu wordt gemeld op de Profit-Over-Life website, verloren honderden duizenden mannen en vrouwen in heel Europa het leven toen ze gevangen zaten in concentratiekampen als slavenarbeiders tijdens de 2e WO in de naam van de hebzucht van bedrijven. Bovendien stierven er tientallen duizenden mensen tijdens pseudo-medische experimenten die op de gevangenen werden uitgevoerd om patenten te verkrijgen voor diverse medicijnen namens het chemische kartel IG Farben, dat bestond uit Bayer, BASF, Hoechst en andere bedrijven. En vandaag de dag blijven de historische opvolgers van het IG Farben kartel de levens van miljoenen mensen bedreigen – al is het dan op een subtielere manier.

De politieke belanghebbenden van de financiële belangengroepen die de farmaceutische industrie ondersteunen, bijvoorbeeld, zoals George Bush en Nicolas Sarkozy, vertellen ons nu dat we ons op oorlog moeten voorbereiden en spreken openlijk over een 3e WO.

Kortom: als er ooit een tijd was waarin Europese burgers moesten eisen om het recht op gezondheid; het recht op leven; het recht op natuurlijke voeding; het recht op een gezond milieu; respect voor de menselijke waardigheid en bescherming van onze sociale waarden – dan is het wel nu.

INITIATIEF VOOR EEN EUROPEES REFERENDUM

via Een Europa voor het volk – door het volk | INITIATIEF VOOR EEN EUROPEES REFERENDUM | www.EU-Referendum.org.

1 antwoord
 1. RW
  RW zegt:

  Als burgers vinden dat het parlement er echt een potje van maakt, moeten ze in de toekomst aan de noodrem kunnen trekken. In de Tweede Kamer tekent zich woensdag een meerderheid af voor het plan van PvdA, D66 en GroenLinks voor zo’n zogeheten correctief referendum.

  Ook PVV en SP vinden het correctief referendum, waarbij burgers een wetsvoorstel kunnen tegenhouden omdat de uitslag ervan bindend is, een goed idee. De ChristenUnie is niet principieel tegen maar mist nu nog wel belangrijke informatie. ‘Er moet nog duidelijkheid komen over bijvoorbeeld het aantal mensen dat nodig is om zo’n referendum aan te vragen. Als die drempels zijn bepaald, zouden wij kunnen instemmen’, zegt Gert-Jan Segers (ChristenUnie). ‘Maar het moet echt een noodremprocedure zijn voor als het parlement uit de bocht vliegt’.

  Voorwaarden
  De precieze voorwaarden voor dit referendum worden later uitgewerkt.
  CDA en VVD zijn tegen. Volgens VVD’er Joost Taverne heeft de Nederlandse bevolking al invloed met de gang naar het stemhokje. Hij vreest dat geen totaalafweging meer kan worden gemaakt, omdat mensen zich neerleggen bij leuke zaken en impopulaire maatregelen afwijzen.

  Madeleine van Toorenburg (CDA) vindt het referendum ‘ondermijnend voor het parlement’. ‘Juist in een tijd als deze is het van extra groot belang om zoiets als de volksvertegenwoordiging te koesteren: een tijd waarin de tegenstellingen scherper worden, het debat polariseert en het compromis, dat zo nodig is om een samenleving bij elkaar te houden, laag gewaardeerd wordt.’

  Martin Bosma (PVV) en Ronald van Raak (SP) zijn positief. Bosma: ‘Het is een extra kans voor mensen om te zeggen wat ze ergens van vinden. Mensen kunnen best een afweging maken en gaan heus niet voor elk impopulair plan liggen.’ Van Raak vreest het correctief referendum evenmin. ‘Je zult als politicus wel moeten zorgen dat je een goed onderbouwd verhaal hebt.’

  Het duurt nog wel even voor duidelijk is of dit plan het haalt. Nadat het door Tweede en Eerste Kamer is behandeld, moet het nogmaals door een nieuwe Tweede en Eerste Kamer en dan is een tweederdemeerderheid nodig.

  Uit: Het Parool (ANP)
  http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3416436/2013/03/27/Kamer-burger-kan-met-referendum-aan-noodrem-trekken.dhtml

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.