Redenen om een osteopaat te bezoeken

Redenen bezoek osteopaat

Een grafische weergave van redenen om een osteopaat te bezoeken.

Osteopathie is in toenemende mate populair aan het worden als het gaat om klachten in het spier- en beweginsapparaat, de organen, de hoofdregio als ook functionele somatische syndromen (onverklaarbare klachten). Het werkgebied van de osteopaat is groot. Hoewel de meeste behandelingen gericht zijn op rugklachten, komen er patiënten met een uiteenlopend scala aan klachten op bezoek.

Dit onderzoek berust op een interpretatie van de vragenlijsten die naar 227 osteopaten toe werden gestuurd. Van deze osteopaten heeft 60% gereageerd. De uitslagen kwamen voort uit de behandeling van 14.002 patiënten. De vragen hadden waren gericht op de behandelingen in de twee weken daar aan voorafgaand. Het onderzoek gebeurde in Quebec.

De resultaten lieten zien dat pijn in het bewegingsapparaat (rug, thorax, bekken en benen) het grootste aandeel hadden in de reden tot consultatie (61,9%). Vrouwen kwamen het vaakst voor nekpijn, terwijl mannen vooral voor lage rugklachten op consult verschenen. Moeder en kind (11,8%), hoofd (9,1%), organen (5,0%) en algemene symptomen (4,8%) waren daarnaast de meest voorkomende redenen voor een bezoek.

Preventieve behandelingen maakten 0,3% uit van de behandelingen.

Bron: https://sci-hub.tw/10.1371/journal.pone.0106259


Naar de osteopaat?
Ontdek of het voor jou misschien ook interessant is om een afspraak te maken.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.