Een gewichtheffer met pijn in het bovenbeen

Foto deadliften, van de Osteopraktijk in Amsterdam, behandeling van bewegingsbeperkingen van botten, spieren, bloedvaten, ingewanden.

Deadlift

Een gewichtheffer van middelbare leeftijd heeft pijn in het bovenbeen links na het liften van een zware last (deadlift – zie afbeelding boven dit artikel). De sporter denkt zelf dat er iets is gescheurd in de ’tractus iliotibialis’. Tijdens belasting van het been wordt er een knakkend gevoel waargenomen.

Het sigmoïd

sigmoid - osteopaat amsterdamAfgezien van een kleine beperking in de heup, toont het onderzoek van het been weinig bijzonderheden. Het onderste deel van de dikke darm (het sigmoïd) bevind zich in de linker bekkenhelft. Dit gedeelte van de dikke darm is verbonden met het bekken via het buikvlies. In dit gebied lopen tevens een aantal structuren die afdalen naar (en opstijgen van) het been. Denk maar aan de bloedvaten. Het sigmoïd is normaal gesproken bewegelijk ten opzichte van zijn omgeving, maar bij deze gewichtheffer is dit maar beperkt mogelijk. Het gebied is tevens gevoelig voor druk.

Na de behandeling, die bestond uit het mobiliseren van het sigmoïd, was de beperking in de heup verdwenen. Daarnaast was de klik in het bewegen van het been niet meer te provoceren.

Pijn in het bovenbeen

Het vervolgconsult was twee weken later. Er waren vrijwel geen klachten meer waarneembaar. De behandeling werd herhaald en een follow up was na twee maanden. De klachten waren zo goed als weg en we besloten te stoppen met de behandeling.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.