Methode Osteopathie

Foto nekpijn (2), van de Osteopraktijk in Amsterdam, behandeling van bewegingsbeperkingen van botten, spieren, bloedvaten, ingewanden.

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandel methode van gewrichten en andere weefsels van het lichaam. Niet alleen worden die door de osteopaat op hun beweeglijkheid getest, maar ook op de onderlinge relaties. Want als daar iets scheef zit, kan dat klachten veroorzaken. Vaak gaat dat sluipenderwijs.

De osteopaat gaat op zoek naar blokkades en zal deze behandelen

Het menselijke lichaam voert constant ontelbare bewegingen uit. Deze bewegingen maken we bewust mee, zoals bijvoorbeeld het opheffen van een arm. Maar het overgrote deel van de bewegingen kunnen we niet of nauwelijks waarnemen, zoals bijvoorbeeld het pompen van het hart. Met andere woorden: er gebeurt veel meer in ons lichaam dan we registreren.

methode osteopathie

De ene beweging werkt samen met de andere beweging. Wanneer echter een bepaald deel in het lichaam in zijn beweging wordt belemmerd, ontstaan storingen. De methode van de osteopaat is dat hij op zoek gaat naar blokkades waarna hij deze zal behandelen.

Meer over osteopathie:   Wat is dat?   Voor mij?   De behandeling   Na het consult

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.