Door melk opgeblazen gevoel?

Foto probiotica, van de Osteopraktijk in Amsterdam, behandeling van bewegingsbeperkingen van botten, spieren, bloedvaten, ingewanden.

Tegenwoordig drinkt Nederland steeds minder melk. Hoe (on)gezond is de nationale drank? Het imago van melk als gezonde drank loopt steeds meer deuken op. Want melk is een belangrijke leverancier van dierlijk, en dus slecht vet.

Koemelk geeft vaker een overgevoeligheid dan men denkt – door melk opgeblazen gevoel?

melk opgeblazen gevoel

Ook het toenemend aantal kinderen dat allergisch blijkt voor koemelkeiwit doet het imago van de Witte Motor geen goed. Deze overgevoeligheid voor koemelk is één van de meest voorkomende allergieën. ‘Hij staat in de top drie’, weet Karen van Drongelen van de Allergie-telefoon. ‘Verbaast me niets’, zegt Jan Wouters, bijzonder hoogleraar in de zuivelkunde aan de universiteit van Wageningen. ‘Melk is nu eenmaal het eerste voedsel dat baby’s krijgen. En dus is melk al snel de boosdoener als er wat met de baby is. Koemelkallergie kan behoorlijke problemen veroorzaken, van ademhalingsproblemen tot en met extreem druk en wild gedrag bij kinderen. Niet alleen de eiwitten in melk, ook de lactose (melksuikers) kan problemen opleveren. Niet iedereen heeft genoeg enzymen in het darmenstelsel om deze lactose te verwerken. Dat is op zich niet ernstig, maar deze lactose-malabsorptie kan wel tot darmkrampen en andere vormen van buikpijn leiden – door melk opgeblazen gevoel.

Lees ook: Melk de witte sloper?

Bron: De Volkskrant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.