Fascie (Latijn: fascia) is een bijzonder bindweefsel dat ligt rond spieren, botten en gewrichten. Dit geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam.osteopaat amsterdam fascie

Fascie

Dit is één van de drie soorten bindweefsel: de andere twee zijn ligamenten en pezen.

Er zijn drie lagen: onderhuidse, diepliggende en verbindende fascie.

  • De onderhuidse versie heeft als functie het vasthouden van lichaamsvet en water, en het geeft doorgang aan zenuwen en bloedvaten. In sommige delen van het lichaam omvat het spieren die de beweging van de huid toelaten.
  • De diepe variant ligt dieper in het lichaam dan de onderhuidse fascie. Het maakt beweging van spieren mogelijk, en, net als bij de onderhuidsee geeft het doorgang aan zenuwen en bloedvaten. Op sommige plaatsen in het lichaam verzorgt het bevestiging voor spieren en vangt het in enige mate schokken op.
  • De verbindende variant ligt tussen de diepliggende fascie en de membranen die rond de lichaamsholten liggen. Het overbrugt de mogelijke ruimte tussen de fascie en de membranen, het geeft flexibiliteit en maakt beweging van de interne organen mogelijk.

Uit: Wikipedia

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.