De Weesperstraat is een hele drukke straat in Amsterdam. Deze straat wordt maar voor één doel gebruikt: doorgaan verkeer van dienst zijn. In februari komt er tijdelijk op de Nieuwe Keizersgracht een knip.

Osteopaat AmsterdamIn 2019 werd deze maatregel al aangekondigd. Men heeft als ware geen andere keuze dan de Ringweg A10 te nemen om van de ene kant van de stad naar de andere te komen.

Het doel van het twee maanden durende experiment op de Weesperstraat is antwoorden op een aantal vragen. Wat is het effect van het verkeer op de luchtkwaliteit en leefbaarheid? Door gebruik te maken van een kentekenonderzoek wordt de verkeersstroom zo goed mogelijk in kaart gebracht.

Knip bij Sarlouisbrug

Dit betekent dat de Weesperstraat vanaf de L.H. Sarlouisbrug bij de Nieuwe Keizergracht wordt afgesloten. Deze is dus niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer, enkel voor politie, brandweer en ambulance. Alle bestemmingen blijven echter bereikbaar, dit zegt verkeerswethouder Sharon Dijksma.

De Weesperstraat staat ook wel bekend als lelijkste en meest Rotterdamse straat van Amsterdam. Deze straat wordt vrijwel alleen maar gebruikt door automobilisten om van de noordelijke naar de zuidelijke richting af te reizen. Dit brengt natuurlijk een hoop overlast met zich mee voor de omgeving.

Sluipverkeer

Om sluipverkeer te voorkomen worden nieuwe locaties ingezet: bij de Nieuwe Herengracht, het Entrepotdok en de Wittenburgergracht. Het experiment sluit aan bij de knip op de Amstel die eerder is ingevoerd in het kader van de verkeersmaatregelen Muntplein. Ook de al eerder ingevoerde knip in de Plantage Middenlaan past hierbij, aldus Dijksma.

Tempo maken met het project is belangrijk volgens de wethouder: het moet volgens haar plaatsvinden voordat de Piet Heintunnel op 1 april volgend jaar op slot gaat. Dit wegens al eerder gepland groot onderhoud. De beide projecten vinden dus niet tegelijkertijd plaats, dit zou de bereikbaarheid van het oostelijk deel kunnen beperken.

VVD-duoraadslid Stijn Nijssen vreest dat de knip leidt tot een verkeersinfarct. “Met het afsluiten van de Weesperstraat knijpt dit college een cruciale verkeersader van Amsterdam dicht.” Het college houdt volgens Nijssen een vergaand verkeersexperiment, zonder enig idee te hebben wat dit betekent voor de doorstroom. “Wat de VVD betreft is het juist in tijden van corona cruciaal om de stad ook voor automobilisten bereikbaar te houden, zo zorgen we ervoor dat we het OV niet ontlasten. Bovendien zijn automobilisten geen tweederangs Amsterdammers.”

Lelijkste straat

Door de uitbraak van COVID-19 is het kentekenonderzoek dit jaar uitgesteld. Doordat er te weinig verkeer kwam kon er namelijk geen goed beeld worden samengesteld.

Nu de Wibautstraat vernieuwd is, lijkt de Weesperstraat diens natuurlijke opvolger als lelijkste straat van Amsterdam. De hoop is dat het weren van doorgaand verkeer hierin enige verandering brengt. Zie ook vestiging osteopaat Amsterdam centrum

Uit: Het Parool Interessant=: Voeding en gedrag Relatie darmen en depressie Diagnostiek in de osteopathie Corona update In Asterdam wordt je osteopaat

Naar de osteopaat met buikpijn

Dat een vastzittende knie of wervel leidt tot ongemak weten we wel. Maar dat een dikke darm geblokkeerd kan zijn, en dat je daar ook last van kunt krijgen, dat is vaak niet bekend. Met buikpijn naar de osteopaat

Redenen bezoek osteopaat

Osteopathie is in toenemende mate populair aan het worden. Zeker als het gaat om klachten in het spier- en bewegingsapparaat, de organen, de hoofdregio maar ook onverklaarbare klachten. Het werkgebied van de osteopaat is groot. Hoewel de meeste behandelingen gericht zijn op rugklachten, komen er patiënten met een uiteenlopend scala aan klachten op bezoek.