BTW Osteopathie

Foto btw, van de Osteopraktijk in Amsterdam, behandeling van bewegingsbeperkingen van botten, spieren, bloedvaten, ingewanden.

‘Alternatieve geneeskunde komt onder hoog btw-tarief’

Alternatieve geneeswijzen als homeopathie, acupunctuur, chiropractie en osteopathie vallen voortaan onder het hoge btw-tarief van 21 procent. Ook hulp van pedagogen valt voortaan onder het hoge btw-tarief. Dat is een van de maatregelen op het gebied van zorg die door de Kunduzcoalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie is genomen.

Het onderbrengen van alternatieve geneeswijzen onder het verhoogde btw-tarief zal zo’n 65 miljoen euro opleveren. De vijf partijen bezuinigen in totaal 1,6 miljard euro op zorg. Dit gebeurt vooral door het eigen risico te verhogen van 220 naar 350 euro en dingen uit het basispakket te halen.

Lenteakkoord

Het zogenoemde Lenteakkoord van de vijf partijen is al uitgelekt, maar de betrokken politici maken het vrijdag om 12.00 uur officieel openbaar. Omdat alle maatregelen al in de krant hebben gestaan, zien de vijf partijen af van een persconferentie.

Als het Centraal Planbureau de maatregelen heeft doorgerekend, volgt een Kamerdebat. Dit zal waarschijnlijk rond half juni gebeuren. Volgens demissionair premier Mark Rutte (VVD) verliest iedereen ongeveer 2 procent aan koopkracht. Btw osteopathie.

De vijf partijen zijn overeengekomen voor ongeveer 16 miljard te bezuinigen en belastingen te verhogen. Na aftrek van uitverdieneffecten moet hier ruim 12 miljard euro van overblijven, genoeg om het begrotingstekort onder de 3 procent te brengen.

via Elsevier

Zie ook: BTW op jouw gezondheid?

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.