Osteopathie is eerstelijnszorg. Net als een fysiotherapeut of tandarts. De Osteopraktijk is daarom vrij toegankelijk, zonder verwijzing van de huisarts.

Zonder verwijzing naar de osteopaat.

De osteopaat en osteopathie maken deel uit van de eerstelijnszorg. Net als een fysiotherapeut, of een tandarts. De Osteopraktijk is daarom vrij toegankelijk, zonder een verwijzing van bijvoorbeeld de huisarts.

[box type=”info”]Informatie van de Rijksoverheid: Eerstelijnszorg is zorg waar u zelf zonder verwijzing naartoe kunt gaan. Bijvoorbeeld huisarts, tandarts, fysiotherapeut, maatschappelijk werker of psycholoog. De Rijksoverheid wil dat de eerstelijnszorg goed bereikbaar is. Verschillende zorgverleners kunnen bijvoorbeeld samen vanuit 1 gebouw in de wijk zorg aanbieden. Ook moet de eerste lijn vaker gezondheidsproblemen oplossen zonder onnodige verwijzingen naar het ziekenhuis of de specialist.[/box]

handen-schuddenOok voor een vergoeding van een bezoek aan de Osteopraktijk of iedere andere osteopaat heb je geen verwijzing nodig van de arts. De nota kan worden ingediend bij de zorgverzekering. Zij zullen de kosten (vaak deels) terugstorten op je rekening.

De osteopaat zal een bezoek aan de arts echter nooit ontmoedigen. Bovendien zal hij het advies geven naar de arts te gaan als er twijfel is over de behandelbaarheid bij de osteopaat.